Regn, regn och …

… ser man på, inget regn idag!

Igår var det så grått och trist att allt man ville göra var att dra ett täcke över huvudet och vakna först, …, ja, kanske faktiskt redan på onsdag nästa vecka. För då åker vi! Jippi! Snart, snart ska min trötta och bleka kropp få exponeras för mycket d-vitamin. 

Jag är trött nu. Och ser trött ut. Det fick jag också höra förra veckan när Sue tittade på mig och sa medlidande ”Sorry to say it, but you do look tired today!” Det är mer eller mindre min vardagslook numera. 

Jag är alltid trött den här tiden på året. Det är som om min kropp och mina ögon inte klarar att stå emot mörkret längre än till mars. Som att min kropp ger vika och skriker ”Så, hit men inte längre, nu vill vi ha sol och ljus!” Jag var ju för sjutton piggare när jag fortfarande ammade för lite mer än ett år sedan. De där amningshormonerna är bra! 

Det är inte mycket att skriva om trötta dagar som de här. Micke är i Stockholm och jag hämtade flickorna lite tidigare igår och så gick vi direkt hem för att fika och bara mysa ihop på eftermiddagen. 

Jag försöker äta varierat och mycket frukt och grönt för att boosta kroppen med näring och vitaminer. Igår blev det en kall laxsallad med rostade pumpakärnor och solrosfrön som snacks. 

Idag ser jag (faktiskt) fram emot lämning. Då ska jag smyga iväg från förskolan utan att förhoppningsvis möta någon som vill ta en kaffe för att bara vara med mig själv och den här pärlan. Har ni läst den?  

Jag fick låna den av Eleonora som tyckte den var jättebra. När sanningen kröp fram handlade det mycket om att det var den första boken som hon kunde läsa slut och förstå helt på svenska. Och visst är den lättläst. Men bra än så länge. Jag är fast och vill bara läsa så fort jag får en ledig stund. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s