En bättre söndag

Idag skulle det regna. Mycket. Och i princip hela dagen. Men icke!

Kl. 07.15 steg jag upp och smög ut i köket för att se hur mycket det regnade. Jag var tvungen att öppna balkongdörren för att vara säker på att det stämde. Inget regn alls. 

Här och nu hade jag min chans, tänkte jag. Kroppen och huvudet var tillräckligt pigga. Jag har alltid gillat bäst att snöra på mig skorna och ge mig ut och springa direkt på morgonen. Nu jäklar skulle det bli av! 

Jösses, så tungt det var! Men det var ju faktiskt också första gången på öh, … länge!

En dryg halvtimme efter de första stegen ute får jag ett sms innehållande tre mycket enkla ord ”Var är du?” 😀. 

Efter frukost väntade vi. Och väntade. Och väntade. På regnet såklart. När det ännu inte kommit några droppar efter lunch tog vi tjejerna på varsin cykel. Först till en filial av vårt närliggande bageri på Oderweg. 

Här inhandlades kaffe, äppel- och kanelbulle/snäcka (bakad i långpanna), morotskaka och en liten kaka. Sen fortsatte vi upp till Holzhausen park och en gigantisk lekplats, rättare sagt flera stycken på denna stora yta. Hela området med hus och kvarter är jättemysigt. Ett nytt favoritområde för oss. Och ni ser ju – fortfarande inte en droppe regn. Än. Men sen …

… öppnade himlen sig på fem minuter och det haglade stora korn ner från en svart himmel. Där fick vi så vi teg! Det blev en massflykt från parken som såg rätt roligt ut. Vi tog skydd under ett jätteträd. Där stod vi och hade mysigt med våra cyklar. Spännande, tyckte flickorna. 

Hemma myste vi vidare med legobygge. Nja, vi och vi, snarare pappa Micke och Judit. De kan bygga i timmar. 

Och till middag åt vi fisk. Så himmelskt gott! Så enkelt och så otroligt gott. Torsk stekt i mycket (!) smör serverat med pressad potatis. Jag ljuger faktiskt inte när jag säger att Micke och jag nog aldrig har sett barnen äta så mycket. Fisk! Förstår ni? Jag gör det inte. Men heja. Alla Omega 3-vitaminer hoppas jag nu kryper in i varenda liten cell i våra kroppar. Det här behövde vi. 

Och har ni sett så bra det blev. Äntligen ljus över matbordet. Nu avslutar vi en bättre söndag med kex, ost och vitt vin. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s