Superdoktor Barbara Schmitt

Sjukdom efter sjukdom. Ska det aldrig ta slut? Den där tanken om att vi höll oss friska ovanligt länge in på det nya året, den tanken skulle jag aldrig ha tänkt. Den får jag äta upp nu, med råge. 

När Meg blev magsjuk tyckte jag att hon samtidigt blivit täppt och rosslig. Igen. Vi hade ju precis klarat av en förkylning? Men min farhåga stämde, visst var hon förkyld, och värre blev det. 

Igår var hon så låg att jag var tvungen att ringa och be dem kolla henne. Det är så skönt att komma dit, till barnens Dr Barbara Schmitt. Hon är lugn, metodisk och inlyssnande. Varje gång vi är där (den senaste veckan fyra gånger 👍) gör hon något istället för att bara prata och intala mig att det går över med tiden. 

Dr Barbara tar prover! Och det är jag enbart positiv till. Har man nu släpat iväg barnen, sjuka och griniga, får man ändå något för det, liksom. Svar. Jag tackar! 

Igår fick jag veta att Meg har en inflammation (början till lunginflammation) och för det fick hon antibiotika. Redan idag, visserligen med febernedsättande, är hon bättre och lite piggare. På fredag ska vi tillbaka och även nästa vecka för koll. 

Så ja, doktor Dr Schmitt är jag väldigt nöjd med, även om jag är och förblir skeptisk till att gå dit i onödan. Alla rossliga, krassliga och hostande barn gör att jag alltid vill backa ut därifrån innan vi ens hunnit in. Och jag vet i tusan om det inte var besöket där förra veckan, när vi vaccinerade tjejerna inför Abu Dhabi-resan, som gjorde att de blev smittade med en ny förkylningsomgång. Och så lite magsjuka däremellan 😷. 

Abu Dhabi, here we come, soon! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s