Mot balettklass

Länge har Judit pratat om, och sagt att hon vill dansa balett. Hon ska ha en balettklänning och speciella skor och på skolbiblioteket lånas det balettböcker varje vecka. Allt detta grundar sig såklart i att några tjejer på förskolan dansar balett (bland många andra aktiviteter), i synnerhet Alessa. 

Jag vet inte om jag ser Judit som en typisk baletttjej, men det är klart att hon ska få prova. Idag styrde vi därför cykel och vagn mot balettskolan och på vägen dit var vi tvungna (som alltid) och titta på de fina tårtorna i ett skyltfönster. 

Jag hade inga förväntningar alls. Jag var dessutom förberedd på att vi kanske skulle få vända tillbaka när hon insåg att hon var helt själv med faktum att hon inte kände någon. (Planen var att Domitilla skulle varit med idag, men de fick förhinder i sista minuten.) 

Till min förvåning klär Judit av sig fort och bestämt och glider i sin mycket viktiga prinsessklänning. What else, liksom! Och så följer hon utan att tveka med läraren som ENDAST pratar tyska. Det är då det slår mig. Tyska?! Hur sjutton tänkte jag? Såklart att de pratar tyska. Och min Judit kan ju bara engelska. Eller hur mycket tyska förstår hon, egentligen? Jaja, hon dör ju inte av det här, hinner jag tänka medan jag sväljer flera gånger för att jag själv blir nervös. 

Men så går det 45 minuter och inne på dansgolvet har Judit hur kul som helst. Min stora lilla duktiga tjej! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s