Avbildningen av pappa Micke

Ja, den säger mycket och är så fullkomligt ärlig, tydlig och sjäkvklart jätterolig. 

Sen vi flyttade till Frankfurt är Micke kostymklädd på jobbet. Det finns en helt annan hireakisk syn på roller och titlar jämfört med vårt hemland och klädkod spelar rätt stor roll här. Därför är det självklart att Micke bär kostym på jobbet, precis som sina kolleger.  

Detta har ju liksom inte undgått Judit, vilket blir väldigt tydligt i, framförallt, hennes teckningar. Därför tycker jag det är värt att skriva några rader om detta så att ni inte får bilden av att hon ser sin pappa som grå, svart, sur och allmänt trist. Tvärtom, hon höjer (Alltid) sin pappa till skyarna och ser honom (numera) gärna som något slags superpappa när han kommer hem. 

Micke jobbar mycket här nere och de senaste månaderna har vi inte sett honom hemma förrän ganska sent om kvällarna, därför är han högt uppskattad av oss alla såklart, när han väl är hemma. Och det måste jag säga, även om han jobbar mer och har långa dagar så prioriterar han oftast lek och gos med barnen när han är hemma. Ibland kan jag komma på mig själv att irriteras över att det blir himla lite gjort om helgerna, men i nästa sekund fylls jag av en värme och tacksamhet i kroppen att han prioriterar så rätt. 

Så vår pappa Micke må vara grå eller svart på teckningarna, men han är vår allas superpappa!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s