En grå lördag kompenserades av en strålande söndag 

Efter vår traditionella frallfrukost gav vi oss iväg på utflykt till toppen av Rüdesheim. Här var vi i somras när mamma var på besök och nu såg det verkligen annorlunda ut i dagens gråmulna väder och folktomma gator. 

Därför stannade vi inte i byn utan fortsatte upp till toppen hit man också kan åka linbana. Och det är faktiskt något vi ska göra i vår eller sommar. Det kan nog bli ett jätteroligt utflyktsmål när man kan både åka linbana och båt som två olika färdsätt på olika vandringsleder. 

Utsikten var viderunderlig! Vi såg ut över flera närliggande samhällen. Vi promenerade runt lite här uppe, men det var kallt. Riktigt kallt! 
Det kalla vädret kompenserades tacksamt  nog av sol och vårvärmekänslor idag. Vi dröjde oss kvar lääänge vid frukostbordet innan vi tog sikte på dagens aktivitet – födelsedagskalas nr 2 för Judit.

Vi förberedde allt, stressade såklart lite som alltid och satte oss sedan i bilen. När jag läser inbjudan sekunden efter för att dubbelkolla adressen inser jag att vi är ute i lite fööör god tid. Kalaset börjar först en timme och 15 minuter senare. Både Micke och jag har uppenbarligen sett fel på tiden. Så, där står vi, mitt i gatan med bilen och har kört ett halvt kvarter hemifrån. Resultatet blir att vi kör ytterligare två kvarter innan vi parkerar bilen på samma ficka, packar ur barnen och går tillbaka in genom vår grind. Vi bestämmer oss för att ta vagnen istället och promenera hela vägen upp till kalasets adress. 

Det måste sett roligt ut för grannarna om någon såg patrasket packa in alla saker, två barn och oss själva, köra ett varv i grannskapet och parkera bilen på samma plats och hoppa ur fem minuter senare. Meg, den stackarn, hann till och med somna. Det såg rätt roligt ut när vi väckte henne efter, ja, vad kan det ha blivit, två minuter och hon ler stort och nöjt mot oss (förmodligen med känslan att hon sovit sin vanliga sovstund).   

På kalaset blir Meg genast inkluderad och får självklart sitta med vid barnbordet, snett emot sin nya kompis Lea, som är Tims (födelsedagsbarnet) lillasyster och som går på samma avdelning som Meg på förskolan. De tittade på varandra och log igenkännande mot varandra. 

Tims föräldrar var enastående som bjöd in till födelsedagskalas i deras eget hem och ordnade ett mycket trevligt organiserat kalas för barnen. Till föräldrarna erbjöds det vin, kaffe, snittar, ost och kex, Och efterrätt såklart. 

Det fanns inte riktigt rum för spagetti och köttfärssås som planerats ikväll när vi trötta ramlade in över trökeln allihop bortåt 18.30. 

Socialt, trevligt och gott! God natt!   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s