It’s a new girl in town 

Domitilla! Ni ser henne till höger i bilden, ja, de andra två busarna kan ni ju vid det här laget. 

Domitilla fyllde fem år i september förra året så hon är nästan 1 1/2 år äldre än Judit. Domitillas familj är italiensk och pratar såklart italienska hemma men, spärra öronen nu, de har bott i Stockholm  de senaste åtta åren och pratar därför SVENSKA! Jippi! Det är faktiskt jätteroligt. Just på bilden ovanför lär de Juna svenska meningar och skrattar så de nästan trillar av den där snurrplattan (och ja, Juna skrattar lika mycket hon). 

Domitilla och hennes treåriga syster är födda i Stockholm och pratar bra svenska. Mamma Eleonora pratar lika bra svenska och jag är verkligen imponerad över hur hon kan hålla en konversation på svenska obehindrat och hur hon hittar alla svåra ord och lyckas placera orden rätt i meningarna tillsammans med vår ändå till synes svåra grammatik. Otroligt! Nu har jag fått en spark i baken till att lära mig tyska. Och framförallt kombinera pratandet med några lektioner och grammatikpluggande. 

Hur som helst har familjen flyttat in bara några kvarter från oss. Tjejerna kom hem till oss en eftermiddag och alla fyra lekte jättebra. Jag förundrades över hur bra Meg anpassade sig i leken och min lilla gissning är att hon kanske kände sig hemma och trygg när alla lekte på svenska. Så kul alltihop! Jag glädjs verkligen åt möjligheten att prata och leka på svenska för oss allihop. Och chansen att få prata Stockholmssmultronställen med Eleonora. Fick till exempel beröm för min goda, knäckiga äppelpaj. ”Det smakar lika gott som allt Gateau gör”, sa Eleonora och tog en andra portion paj och glass. Man tackar! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s