Goethe turm

Det blev ingen bra bild på det här tornet som vi bestämde oss för att göra en utflykt till i eftermiddags. Det ligger faktiskt i stan, i utkanten av Sachenhausen där vi var igår. Tornet ligger högt och det var en rätt snirklig väg hit. Troligtvis har man en vidunderlig utsikt när tornet väl är öppet. Idag var det  typiskt nog stängt! Förmodligen var det för kallt och risk att trätrapporna skulle vara för hala att gå uppför. Jäklars så besvikna vi blev. Mest Micke och jag, gissar jag, tjejerna var nöjda och glada över att hitta en fantastiskt lekplats, ja, till och med lekplatser. Vilket ställe det här visade sig att vara!

Här nedan ser ni Judit i färd med att visa mig vägen till målet i en verklig uppbyggd labyrint. Så himla häftigt. Tyskarna kan verkligen sin sak att göra det roligt och säkert (!) för barnen. 

Sen blev jag för kaffesugen, ni vet halvtrekaffet! Jag fick dock kompromissa med min man och barnen för mitt kaffe och min muffin så jag hamnade till slut med hela gänget på …, ja, det är sant, flygplatsen! 

Snart stod Micke och informerade oss om alla flygplansmodeller som landade medan Judit plockade hönor (japp, för nu är vi där igen med alla hönor) och Meg som mest gick runt och trillade i sin mundering. Men jag struntade rätt duktigt i alla under tio minuter och drack mitt kaffe njutningsfullt. Just då hann jag ändå undra vilket knäppgäng till familj jag hade runt mig när jag under mitt drickande hör ”det där är en boing 7…”, varvat med ”pappa, nu har mina hönor fått ägg, varsågod”. Och så kan man också fråga sig; vad fasen är det här med Judit och hennes återkommande prat om hönor? … Vilket gäng!

Jag blev dock lite intresserad och endast då, när han pekar på ett av planen och förklarar att det är med den där flygplansstorleken som vi kommer att flyga till Abu dhabi i mars. Semestern, hm, längtar …!

Hemma hoppade tjejerna i badet medan Micke stod för matlagningen. Igen. Det har blivit en trevlig helg- och framförallt söndagssyssla för honom. Och gott blir det! Ikväll serverades det gnocci med bacon, svamp och tomater. Med gott rödvin till. Ni skulle känt doften! Himmelsk, kan jag säga. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s