Äta ute

Idag har det verkligen varit så, till och med frukosten som vi ärligt talat köpte om man räknar köpta frallor till att äta ute. 

Efter frukost tog vi en rask promenad över en av broarna för att utforska stadsdelen Sachenhausen lite mer. Och om jag ska berätta hela sanningen så övertalade jag resten av familjen att ge oss iväg just hit då jag haft span på några butiker på två särskilda gator som kanske äntligen skulle kunna innebära lite bra shopping (men tyvärr). 

Istället hamnade vi på en food market med enkel bra snabbmat från världens olika hörn. Superkul och väldigt gott, och jag är ju som jag är, ju konstigare desto roligare, bättre (och förhoppningsvis) godare mat är det. 

Jag valde vårrullar. Riktigt goda och (!) riktigt flottiga, hihi. Micke valde en galett med ägg, potatis och ost. Barnen åt (notera!) 3 pannkakor med zucker und zimt (socker och kanel 👍). Detta är numera en klassiker i vår familj och går  alltid hem när det erbjuds något annat mindre passande. 

Och kallt var det i lokalen, riktigt kallt vilket ni också kan se av bilden nedan. 

Ikväll stämde vi träff med en annan svensk familj som bor lite utanför Frankfurt på en restaurang där barnen får rita på borden. Hör och häpna! Superbra och världens bästa sysselsättning för barn på en restaurang.

 Judit hade återigen jättekul med deras yngsta och nästan jämngamla Abbe. Och idag gick hon (om dock) lite tveksamt med på att det faktiskt var en kille hon lekte med. Abbe har långt ljust hår i en cool killfrisyr, så Judit har hittills varit helt övertygad om att Abbe är en tjej. Men något var annorlunda idag och hon verkade mindre övertygad om att Abbe skulle vara en tjej. 

Så ja, sammantaget av alla måltider idag så har vi faktiskt ätit ute hela dagen. Gott och enkelt. Imorgon vill Judit att hon och jag går upp och gör amerikanska blåbärspannkakor till frukost. Ja, varför inte! Det är slappardagen och långfrukost. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s