Nya svenska kontakter i Svenska kyrkan 

Igår tog jag med mig barnen till Svenska kyrkan efter hämtning. Tänk, vi fixade till och med att köra bil dit ut. Vi hann köra fel en kort sträcka men sen hamnade vi rätt. Att följa gps är en konst i sig kan jag tycka. Jag har delade meningar för den sortens vägledning. Men jag var den evigt tacksam när vi hamnade i en annan närliggande förort för att ha missat vår egen avfart och jag inte hade en aning om hur jag skulle köra för att komma på rätt väg. 

I kyrkan möttes vi av tre andra kvinnor med barn i åldrarna 1 1/2 år upp till 6 år. Timmarna flög förbi och det var himla trevligt att kunna hålla en konversation på svenska. 

Judit var ganska skeptisk till en början och tittade lite konstigt på de andra barnen som, … som faktiskt pratade svenska (de flesta i alla fall). Bara det var lite konstigt för Judit, tror jag. 

När hon så småningom blivit varm i kläderna verkade hon roligt nog fastna för en lite äldre tjej, Meja, som mestadels pratar tyska. Men sån är Judit. Hon dras ofta till något äldre barn och var det nu tysksvenska Meja som hon ville vara med så fick det ju bli någon form av svensktysk konversation dem emellan. Och det tycktes funka utmärkt. Mamman till Meja är tysk men eftersom hon själv har en svensk mamma vill hon att barnen, Meja och Jesper, underhåller sin svenska. Svårt, förstår jag, när de är födda och bor i Tyskland. 

Nöjda och glada med träffen och våra nya kontakter åkte vi och hämtade Micke på hemvägen. Vi kommer definitivt att träffa våra nya vänner igen snart, dels för att de bor ganska nära oss här i stan, dels för att Meja också ska prova den ballettgrupp som jag har spanat in för Judits skull. 

Några bilder från gårdagen blev det tyvärr inte, ville inte ta kort på varken vuxna eller barn utan att fråga och det kändes inte läge att fråga så tidigt. Däremot får ni en underbar teckning som Judit ritade och målade igår på Judit och Meg i ballettklänningar. Det är mycket prat om ballett just nu och Judit vill inget hellre än att gå på ballettskola. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s