Alessa, Judit’s helper

Alessa har varit en klar och given vän för Judit redan från början. Anledningen till det är nog mycket för att Alessa är Judits helper på förskolan. Alla äldre har någon som de vaktar, hjälper och tar hand om lite extra. Alessa är fem år och passar Judit alldeles utmärkt som kompis eftersom de är lika rörliga och aktiva i sina lekar.   

Alessa har en spansk mamma som hon pratar spanska med och en tysk pappa som hon förstås pratar tyska med. Hon är  flytande i engelska eftersom hon pratar det på förskolan. Ja, vad kan man inte säga om dessa barn som är så fantastiska i sina språkkunskaper.  

Det är väldigt intressant att lära känna barnen i ens egen hemmamiljö. Idag hade vi en underbart skön eftermiddag ihop. Alessa är en mycket trevlig liten flicka som alltid tackar och svarar tydligt när hon blir tillfrågad. Meg var alltid inkluderad i Judits och Alessas lekar vilket såklart är betydelsefullt för mig och oss allihop. Barn är olika och uppfostras olika, sannerligen. 

Nämnas bör också dockhuset. När jag satte mig ner och tittade in ville jag nästan krypa in i huset själv. Såhär fint möblerat och organiserat har jag aldrig sett det. Så städar kan hon tydligen också, den här lilla tjejen 😉.   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s