Efterlängtad klätterställning

Efter hämtning idag åkte Juna till sin pappa som bor i Stuttgart, några timmars tågresa från Frankfurt. Det innebär att vi inte ser henne förrän på måndag igen.Det blev alltså lek utomhus utan lekkompis idag. 

På väg till vår vanliga lekplats bönade och bad Judit att vi skulle gå in på en skolgård och klättra i den klätterställning som hon uppenbarligen haft ögonen på ett tag. 

Jag såg direkt farorna, typiskt mig. Och då tänker jag såklart inte på Judit, min lilla klätterapa som har en enastående motorik och är smidig som få, utan på min andra lilla apa som till skillnad mot storasyster har den sämsta kroppsuppfattning och som stupar mot marken bara hon tittar på en nivåskillnad. Men så gav jag efter ganska fort och såg chansen till att dricka varm äppelsaft och mumsa på medhavd smörgås. (Det finns ju inget bättre än att äta ute och det är lika mysigt varje dag hur mycket vi än fryser om fingrarna.) 

Snabb som en vässla klättrade Judit upp i klätterställningen och jag hann inte blinka förrän hon var högst upp. Meg hittade sin egen sysselsättning genom att gå balansgång på en orm gjord i cement. Här roade vi oss i närmare en timma. 

Av detta lärde jag mig att egentligen aldrig ha förutfattade meningar om huruvida lekplatser är roliga eller farliga. Det är bara till att ge allt en chans. Det här visade sig bli en av de roligaste lekeftermiddsgarna på länge. Och det, … det är värt mycket för mig som medföljande mamma (ute i kylan). 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s