Ljuset

Det är många och stora skillnader mellan Sverige och Tyskland, Stockholm och Frankfurt och jag ska inte ens börja förklara några av skillnaderna. (Det kommer jag att göra framöver eftersom jag har bestämt mig för att börja skriva mer om vårt liv här nere i något slags temaform.) Så det kommer! Men till dess vill jag bara säga ljuset, … ljuset! 

Först klockan fem på eftermiddagen börjar det skymma och det är inte mörkt förrän kl. 18. 

Många av er har säkert hört mig klaga (mååånga gånger) på mörka Sverige där man tror man ska gå under i brist på D-vitamin och värme i februari, eller ska jag kanske vara realist och säga vabruari. Efter några år med Sverigevintern Och ! alla vabbdagar i början på varje nytt år inser jag nu hur stor skillnad det gör för kropp och själ att få två timmars extra ljus- och solglimtar varje dag. På morgonen och på kvällen. Jag tänker på det när jag hämtar på förskolan, leker en stund på lekplatsen och sedan går hem,  Och ! det fortfarande är ljust! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s