Kotlett …

… a la Kicki! (Tack för inspiration och god middag i julas.)

När hemmafrun nu kan spendera mer tid i affären, ja, mataffären alltså, … och spendera, flanera eller promenera är kanske inte direkt rätt ordval, snarare rusa igenom med Meg (ja, ni fattar), men jag har åtminstone tid att planera veckans måltider bättre och då passar jag  på att välja flera veckans erbjudande. 

Så idag fick det bli enkla kotletter som jag satte igång på långkok redan på förmiddagen. Där fick de stå och puttra i buljong med lagerblad och kryddor. Ni kan ju tänka er hur mört och fint köttet var till middagen ikväll. 

Judit slevade upp och in såsen och för första gången tog hon enbart mer sås (hon som annars kan vara livrädd för sås och vattniga saker i mat) och hämtade en sked för att få upp allt. Jag lät henne mosa, sleva och sörpla hur mycket hon bara ville. Kul när det blir en fullträff och jättekul att höra sin äldsta, ganska så kräsna dotter säga ”såsen var jättejättegod, mamma!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s