Dagar utan pappa Micke

På förmiddagen idag kom Sue över för en förmiddagsfika efter att ha hjälpt till i skolbiblioteket (vilken även är min plan framöver när Meg har börjat förskolan). 

Lite senare passade jag på att mysa med min kelgris här hemma. Jag får ju liksom ”skynda” mig nu innan hon försvinner till förskolan om dagarna. Och ni fattar ju hur mysigt det är att ha den här varma lilla kroppen intill sig. 

Sedan vi kom tillbaka till Frankfurt och verklighetens vardag har vi inte sett Micke många timmar om dagarna. Tycker synd om honom, men så länge han kommer hem glad och positiv blir jag åtminstone inte orolig. Men nu jobbar han mycket, väldigt mycket. 

Så om kvällarna umgås tjejerna och jag och det bjuds på lite blandad kompott av aktiviteter, Och mat, förstås! 

Idag blev det mååånga frågor om den här lilla kroppen nedan. Ni får ursäkta den något groteska bilden. 

”Mamma, hur ser den ut inuti? Är den död? Vem har gjort den död? Ser vi ut så inuti? Jag tror det var en tjuv som dödade den på natten? (mycket snack om just tjuvar nu) Kunde den flyga med vingarna förut? Det är knappt jag kan svara på alla tjugo frågor om livet. 

Och när vi är ensamma så mycket lyxar vi faktiskt till det med tv till middagarna. Även jag kan tycka om det. Kanske för att jag får äta min mat ifred och lite mer i lugn och ro. Faktiskt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s