Lilljulafton och självaste julafton 

Vår, och egentligen min, tradition så länge jag kan minnas har varit att jag firar lilljulafton med pappa och Kicki kvällen innan julafton och så har det fått fortsätta även sen Micke och jag började fira ihop. 

Den här kvällen är speciell, med julskinka som kokas och grileras den här kvällen (aldrig en dag tidigare) och så äter vi sill, ägg och risgrynsgröt. En mysig julkvällsfika. 

Till traditionen hör att pappa och Kicki springer runt stressade och lite halvt förvirrade av allt som ska hinnas med före julafton. Men till vår (nästan) stora besvikelse har de faktiskt lyckas komma ner i varv och varit riktigt lugna och harmoniska de senaste åren vi har firat. Antingen har de en enastående rutin nuförtiden eller också kan det ha något att göra med att det nu snarare är Micke och jag som far runt som yra höns efter våra vilddjur.

I år var det precis lika mysigt, lugnt och skönt som alltid. Skinkan var perfekt, julgranen glittrande fint dekorerad (alltid av pappa Gunnar) och julstämningen smög sig in i varenda vrå i huset när julskivan började spela. 

Tjejerna fick pyjamas i julklapp. Frost, såklart. Även till lilla Meggis. 

Julafton firade vi på ett och samma ställe – hela dagen! Hos mamma i Nybro. Så. Fantastiskt. Skönt!

Jultomten kom. Med arbetskostymen istället för Efraims vita fina tomteskrud …

Barnen vågade inte sitta i tomtens knä så jag, mamma och systeryster fick offra oss för en bild. Det gjorde vi så gärna med årets finfina tomte. 

Julfina tjejer!


Som tradition avslutas julafton på Kåsörens väg alltid på bästa sätt – och endast på julafton- med Irish coffee.

 Jag njöt hela dagen, från morgon till kväll, av att vara på samma ställe och låta julkänslan infinna sig av härligt lugn och det enkla faktum att hela familjen var samlad.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s