Tur och retur till huvudstaden

Idag bar det av. Till stockholm och några timmar på tumanhand med min man. Inte illa! Mamma var snäll och tog barnen två dagar. 

Min käre man jobbar hårt nu så det där med middag på restaurang och några glas vin på ett lugnt och trevligt ställe kanske det inte riktigt blev. Inte heller en mysig hotellfrukost tillsammans imorgon eftersom han måste bege sig härifrån redan kl. 7.00. Men det gör faktiskt inget. Absolut ingenting. Jag uppskattar lika mycket att sova en natt på hotell och äta frukost i lugn och ro imorgon. 

Det är underbart att vara i sin favoritstad, även om det faktiskt inte känns lika ”hemma” som det gjort tidigare och som jag trodde det skulle göra. Jag märker att jag har tampats lite med en märklig känsla hela dagen som jag har inte har kunnat sätta fingret på. När Micke började berätta om en utekväll med Alex i Frankfurt kändes plötsligt Det (!) mer hemma. 

Bortsett från olika känslor har jag i alla fall unnat mig egen tid på stan och en otroligt god lunch tillsammans med den här fantastiska kvinnan. 


Vi har inte setts på länge! Gud så kul det var att sitta ner och ta igen svunnen tid. Och jag märker att jag fascineras av henne. Marika som nu står beredd att flytta utomlands. Till Vietnam. Med familjen som består av man och två barn. Men som inom några veckor fördubblar barnaskaran med tvillingar. Och i allt detta sitter hon där mittemot mig och ser sådär fräsch ut som hon alltid har gjort. Marika har båda fötterna på jorden och är en av de lugnaste kvinnorna jag känner men med ett äventyrligt sinne. Det här grejar hon utan problem. Det ska bli spännande att följa henne eftersom vi befinner oss lite i samma situation med familjen utomlands. 

Efter min härliga lunch strosade jag några timmar på stan. Köpte en och annan julklapp.  

Och jag var ju tvungen att slinka in på det här stället. Och såklart fick en liten påse slinka med ut därifrån också.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s