Wiesbaden 

Idag tog vi bilen till Wiesbaden för att besöka en annan julmarknad än den här i Frankfurt. Nu känns det verkligen som att jag har sett det som finns att se på Tysklands klassiska julmarknader. 

Marknaden här var trevlig och hade lite annat utbud, men framförallt blev vi mycket förtjusta i själva staden. Så himla mysig med gator och gränser som gjorde att det kändes som en jättemysig småstad (men med ett fantastiskt utbud av varierande butiker) i en faktiskt riktigt stor stad. Här bor det 288 000 invånare.  

Vi blev till att börja med överlyckliga när vi beställde varsin hamburgare och fick en ”riktig” hamburgare i händerna vilket enligt mig innebär salladsblad, tomat och hamburgerdressing. I riktigt bröd! Fantastiskt! Under alla de månader som vi varit här nu har vi varken fått korvbröd eller hamburgerbröd. 


Efter en del spatserande mellan marknadsstånden tjatade Judit till sig en fika. Mormor var inte sen att nappa på Judits förslag eftersom hon var i stort behov av sitt eftermiddagskaffe. Till vår stora förvåning lyckas hon också hitta ett riktigt guldkorn när det gäller konditori. Lite försiktigt och helt oväntat klev vi in på ett underbart ställe som andades 50-tal ända in på kunderna som satt där och fikade. Till en början stod vi bara och tittade för att undra om det verkligen var sant. Konditoriet hade bakverk och choklad som inte går att förklara med ord. Allt smakade himmelskt! Äntligen! Och kaffet likaså förstås. Åh, vilken underbar timma vi hade här. Och som vi njöt.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s