Ladies night, Frost på riktigt och så lite pepparkaksbak

Helgen började bra med en kväll ute med tjejerna på en vinbar några kvarter från mig. Jättekul eftersom det visade sig att väldigt många kunde komma. En efter en droppade in under kvällen och vi blev garanterat det största gänget på plats. Vinet var jättegott – ett torrt Chardonnay och maten likaså. Men jösses, de här tjejerna kan dricka. Det klingas i glasen hela tiden (varje gång vi är ute) och jag kan inte alls hålla takt med dem.

På lördagsmorgonen tog vi det lugnt med frukost framför julkalendern och senare paketöppning. 


Därefter satte vi oss i nya bilen. Just det, äntligen har vi ju fått vår riktiga bil. Värt att nämnas eftersom det är väldigt kul för hela familjen efter alla bilbyten och särskilt spännande för en specifik familjemedlem … no name mentioned. Herregud, det intresset! Kan ni förstå vilken miss jag gjorde i lördags när jag inte kommenterade de nypåsatta vinterdäcken! Två gånger. Missade jag alltså att se att det satt nya vinterdäck på bilen. Med dessa fälgar också … äh, hur fan, rent ut sagt ska man ha tid att tänka på vinterdäck med två vilddjur runt benen … öh, och ett lite trött huvud efter fredagskvällen. Men jag hittar nog nåt fint att kommentera. Det bästa med bilen, och som jag uppskattar mer än alla vinterdäck och attiraljer är att den är hög. Nu slipper jag bryta ryggen varje gång jag ska ta i och ur barnen. 

Nog om bilen. Den kommer ni att få höra mer om. På annat håll, inte här. Bilen tog oss till Idstein, en liten by ca en halvtimmes bilfärd från Frankfurt. Byn är fantastiskt mysig men eftersom den ligger i en dal med berg runtom var det som om hela byn var täckt av, … ja, frost! Faktiskt. Judit log men höll med om att det var som att vara i riktiga Arendal. 


Synd bara att det var så kallt. Det var så (förbannat!) kallt att vi till slut gav upp. Och då hade vi inte ens börjat strosa runt, utan bara kommit upp till julmarknaden. 


För att värma oss efter Frost-byn tog vi vägen förbi Ikea. Barnen älskar Ikea och vi kunde passa på och köpa hem lite (nödvändig) glögg och pepparkakor.  


I en av gångarna fanns det ljusspel av något slag som gjorde mönster i golvet för barnen. Judit ville såklart prova och när man inte känner sig tillräckligt trygg för att göra det själv, då tar man sin galna lillasyster i handen och tvingar henne att stå bredvid innan man vågar ta steget ut i leken. 

Ikväll blev det pepparkaksbak. Doften … ljuvlig! Nu en pepparkaka och lite glögg. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s