Julbaket

Dagarna rusar iväg och innan man vet ordet av det så är det julafton. Ni vet ju hur det är. Därför gick vi ut hårt i år. Redan idag, 1 december, bakade vi lussekatter. De blev bra och det luktade himmelskt i lägenheten. Dock smakade ! de inte så mycket saffran vilket var en stor besvikelse när man stått och bakat. Men med nya förpackningar saffran (och kvaliteten?) och pulverjäst måste jag erkänna att det nog får bli ett bullbak till framöver. Nu har vi åtminstone knådat och degat och gjort alla moment som hör lusssebullebaket till och det känns viktigt. Med julmusik i bakgrunden fick vi till och med till den där julkänslan som man vill ska infinna sig. 

Och visst är det lättare att känna den där härliga julkänslan när man själv har barn! Bland det bästa med julen nu är att man som vuxen får återuppleva alla gamla minnen man själv fick när man var liten. 

Tidigt i morse började vi med SVT:s julkalender. Visst var den bra! Micke och jag satt klistrade framför tv:n och även Judit verkade tycka om den. Meg? Nja, hon var väl sådär intresserad och tyckte mest att vi var tråkmånsar som hela tiden ville att hon skulle flytta sig från tv:n.

 Under frukost öppnade tjejerna sina första paket i adventkalendern. Det är tur att det är lika stor glädje för oss att känna deras spänning och sedan glädje vid paketöppningen, för det är sannerligen inget roligt jobb att slå in alla paket. Och i år är det dubbelt upp. Puh! 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s