Another play date


Med Tim den här gången. En kille i Judits förskolegrupp. Yeh! När Judit frågade om hon kunde få ha play date med Tim tog mitt hjärta ett glädjeskutt. Det skajag erkänna. Yes, självklart! Det känns ju faktiskt lite extra roligt att dottern frågar efter en play date med en kille. Utan att jag eller Micke På Något Sätt (!) har uppmuntrat henne till det. 

Men visst har jag sett att Judit och Tim funkar bra ihop. Tim är precis ett år äldre än Judit och det går liksom lite undan med Tim, vilket passar min alltid (!) hoppandes och studsandes Judit alldeles utmärkt. Samtidigt är han verbal och kan både diskutera och, hm, argumentera i situationer. 

Tims familj har bott i Frankfurt i snart 2 år. Både hans mamma och pappa är födda i Tyskland men de senaste 10 åren har de bott 8 år i NY och 2 år i Melbourne. Tim talar flytande tyska och engelska, men föredrar engelska. 

Mig passar det utmärkt att prata (amerikansk) engelska med föräldrarna, Och få höra om deras år i NY som jag kan tro att jag inte är ensam om att tycka är en av världens häftigaste städer. Men att bo Midtown Manhattan, liksom? Är det verkligen så häftigt som man tänker? Äh, jo, tydligen! De längtar till och från tillbaka till staterna och de har fortfarande sin lägenhet kvar där. Men för barnens skull bor de bättre i Tyskland just nu. 

Som många andra av Judits kompisar som varit här ville Tim inte alls åka hem när det blev dags för det. Inte heller hans lillasyster Lea som smög in här, tyst som en mus, och satte sig och lekte med dockorna. Typ, en timma. Var hon ens här? 


Meg älskade Tim. Hon var som förtrollad. Kanske till och med förälskad så som hon tittade på honom och ville vara nära honom hela tiden. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s