Första advent

Utan glögg, pepparkakor och lussebullar är det svårt att känna den riktiga första advent-känslan. Vi gjorde vårt bästa idag och åkte till Svenska kyrkan som varje år organiserar en traditionell svensk julmarknad. Vi hade inga förväntningar och tänkte att vi nog skulle kunna räkna in alla människor där, kanske på våra fem fingrar eller möjligen tio. Oj, så fel vi hade! Det var så fullt med folk att vi hade svårt att ens ta oss runt till de olika stånden. Och ännu sämre var det med maten. Den mesta svenska traditionsenliga maten fanns där, eller rättare sagt hade funnits där tills det mesta började ta slut. Vi fick åtminstone tag i två räksmörgåsar och en köttbullesmörgås, ett glas julmust och ostkaka som vi köpte med oss hem. 

När vi kryssade vidare bland stånden hörde vi både underbar skön julmusik framförd av en duktig kör, och snappsvisor av en annan så kallad, hm … kör. Jag måste erkänna att det var härligt att höra alla slags sånger oavsett om det var julsånger eller snappsvisor. Bara det faktum att höra svenska runtomkring sig var faktiskt ändå väldigt mysigt. Så hemma, så igenkännande och så …, och så tryggt på något märkligt sätt.  

Vi spanade in lussebullarna som jag förberett Judit på hela helgen. Och så vips så var de slut, precis framför näsan på oss. Alltså väntar julbak senare i veckan eller nästa helg.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s