Middag med vänner och Fars dag

I lördags var vi rejält oroliga när lilla Meggis varken ville äta eller dricka och bara sova. Vi var beredda att ställa in vår planerade middag med Sue, Alex och Juna här hemma. Men som av ett under piggnade hon plötsligt till och satte igång att leka precis som vanligt. 

Det gjorde oss alla gott att få umgås med våra vänner en hel kväll efter många oroliga timmar tidigare på dagen. 

Micke stod för förrätten – blinier med löjrom, dill och creme fraiche. Jag gjorde en vegetarisk gryta på curry och kokosmjölk med linser, blomkål och morötter. Efterätten hade Judit och jag förberett redan på morgonen – chokladfondant, … som blev mycket goood!

Med barn är det inte lätt att få alla att sitta ner samtidigt. Det är alltid (!) någon uppe och springer. Jag gjorde i alla fall mina försök. 

Eftersom all min energi gått åt till att oroa mig för Meg under första delen av helgen (och få vardagslivet att fungera som vanligt, trots allt!) glömde jag liksom  bort Fars dag. Eller rättare sagt, jag kom på det lite för sent, sådär strax innan våra vänner skulle komma i lördags. Tiden var därmed knapp för att hinna fixa något. Förlåt Micke, och min egen kära pappsen! Jag får gottgöra er på något annat sätt vid lämpligt tillfälle. 

Dagen till ära gick jag ändå upp först av alla i morse och röjde undan lördagskvällens disk. Sen serverade jag frukost med tända ljus. Uppskattat och trevligt! Därefter tog vi bilen till en närliggande stad/större by som heter Bad Homburg. Wow, vilken mysig stad! Jättemysiga gator med bra utbud av butiker. Vi gick den största gågatan upp och ner och pratade seriöst om att man kanske skulle bo där om det blir tal om längre vistelse i Tyskland. Villalivet ärkanske  värt att prova på någon gång. Men nej, bara kanske. Vi är ju stadsmänniskor och trivs fantastiskt bra där vi är just nu. 

Innan vi åkte hem fick var och en bestämma sin egen fika. Sen bänkade vi hela familjen framför barnfilm. Myspys!

Vill ni veta vad valen av fikabröd blev? Judit – karamellmunk (som alltid), Micke – Berlinermunk, jag valde en choklad- och gräddbakelse (dock med körsbärsfyllning, usch!). Den övergav jag snabbt till Meg och njöt istället av vår sista chokladfondant med grädde. Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s