After work, kaféfrukost och flygande Jakob

Helgen började trevligt med en stund på lekplatsen med Juna och mamma Sue. Därefter gick vi hem och mötte upp Micke för att packa in oss i bilen och återigen träffa Junas familj på en ”fredagsmarknad” i Nordend där de också bor. Hur mysigt som helst. Runt en öppen plats trängdes vagnar med olika delikatesser. Vanligt är att folk strosar hem efter jobbet och handlar med sig det man önskar för helgen. Och naturligtvis stannar man för ett glas vin i något av tälten. Så gjorde även vi. Barnen hittade sina egna lekar bland benen på oss och så småningom sysselsatte de sig med någon slags maraton runt en gräsplätt. Och vi vuxna fick en massa tid att prata, skratta och njuta av ett glas vin.

Och nej, det är inte vin som Meg dricker även om folk skrattade gott åt synen runt oss där vi stod. Äppeljuice till barnen!


Lördagsmorgonen tog vid där fredagskvällen slutade, bokstavligen. Vi mötte upp Junas familj igen för frukost på  Glauburg café. Lea, Mark och Louis anslöt också. Kaféet påminner mycket om Kullsenska i Kalmar, med charmig äldre inredning i form av stora sköna fåtöljer där man nästan känner hur dammet yr runt en när man sätter sig.   


Fantasin var inte stor när vi började fundera på middagsmat framåt kvällen. På bordet serverade jag familjen en riktig 80-talsklassiker – Flygande Jakob. 

Idag testade vi cyklarna och lastade på båda tjejerna på cykeln och trampade iväg … ett par hundra meter tills vi tittade bakåt och såg att Meg, stackarn, satt och sov hängandes med huvudet som en annan akrobat. Usch, så kunde vi förstås inte ha det. Det var bara till att vända och packa ner henne i vagnen istället. Jag gick och Judit och Micke cyklade vidare till vårt planerade picknickmål. Efter en välbehövlig fika och en kopp kaffe ställde hela familjen upp på hopptävling. Vem tror ni vann? Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s