Tysk familj hembjuden – check!

Nu är det gjort! En liten Louis och hans familj kom hem till oss i eftermiddags för att äta svensk äppelpaj och grädde. Åh, gott, tyckte jag själv som längtat kolossalt efter att äppelsäsongen ska börja så att jag får göra äppelpaj. Det är bland det godaste jag vet. Och ni vet vad jag tycker om tysk äppelkaka. 

Gänget, bestående av Louis snart 3 1/2 år, mamma Lea och pappa Mark åt med god aptit. Louis åt i och för sig inte alls av äppelpajen. Han åt bara glassen och tyska köpekex som jag ställde fram som ett alternativ om pajen inte skulle gå hem. Och tur var väl det! Men Lea och Mark tycktes gilla den. De såg lite skeptiska ut till en början och det dröjde innan de vågade ta mer. Men sen åt dem och verkade mycket nöjda. 

Nog om det, bus och lek följde såklart efter fikan och med socker i kroppen på två treåringar och en ett och ett halvt-åring som försöker ta efter de stora barnen gick det undan här hemma. Sannerligen. Ljuden blev högre och högre och när de dessutom hittade på leken att jaga varandra runt vårt vardagsrum och sovrum, då bestämde vi oss för att rasta skaran och ge oss ut på en promenad. Till Skyline plaza ett kvarter från oss. De ville visa oss toppen av gallerian som vi aldrig varit på. Vilket ställe! En lekplats för barn med klätteranordningar och stora gräspartier att springa på och i en annan del av området så fanns det en restaurang som tydligen ska ha en famtastisk brunch till en mycket acceptabel summa pengar. Allt detta med en otroligt vacker utsikt över Frankfurt. Here we’ll go again!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s