Långweekend med Tysklands nationaldag

Tysklands nationaldag infaller på måndag i år, 3 oktober. Såvitt jag förstår firas den inte på något särskilt sätt och inte heller så värst mycket, man är mest glad över att få en extra dag ledigt. Ungefär som i Sverige med andra ord! 

Vår långweekend började på ett mycket trevligt sätt. Min kära pappa med familj kom på besök i torsdags eftermiddag. De tog ett par dagar ledigt och bilade ner till oss för att stanna till idag, lördag. Långt att köra kan man tycka. Men det här är familjen som är mer än resvana och som inte tycker det är några som helst problem att köra längre sträckor. Lycka för oss som hade längtat så mycket efter att få ner dem!

Idag vinkade vi av dem, alldeles för tidigt, tyckte vi allihop, såklart. Tur i oturen eller hur man nu bäst ska uttrycka det så blev farvälet mindre dramatiskt när vi vid lunchtid insåg att de hade punktering på ett av däcken. Båten som ska ta dem över till Sverige går sent ikväll, så den så goda mariginalen med tid krymte snabbt framåt eftermiddagen. Lunchens inbokade restaurangbesök byttes genast mot jakten på en verkstad som på kort tid kunde byta däck på …, just det – en lördag!

Men vi hade tur. Några timmar senare och en något mindre fin lunch (McDonalds) på en något mindre exotisk plats (parkeringen vid verkstaden!) fick de sedan nycklarna till bilen. I skrivande stund är de snart framme vid färjan, visserligen med ösregn och en hel del vägarbeten, Och köer (!) bakom sig. 

Jag är riktigt imponerad av denna familj som i mitt i stressen med en tickande tid att passa och ihållande regn som kyler ändå behåller lugnet. Ingen stressar upp sig eller tappar humöret. Alla fyra hittar liksom sin plats i dramatiken. Det märks tydligt att de har bilat mycket i sina dar och att den här incidenten bara är en i raden av andra liknande incidenter. Som sagt, mycket imponerande och det gör mig till och med lite stolt över Warsénfamiljen. 

Innan dramatiken idag hann vi med en heldag på stan igår med lunch, fika, härlig (!) shopping och en underbar middag med födelsedagsfirande på kvällen. Alltihop så fantastiskt trevligt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s