A perfect wiew

Efter veckor med en stor sol på himlen och härlig värme vaknade vi i söndags till ett väder som vi är mer vana vid, stundom moln stundom sol och omkring 20 grader. 

Som många andra helger satte vi oss i bilen och åkte på utflykt, med ett mål som pappan i familjen överraskade oss med. Lohrpark up in the hills! Wow, vilket ställe och vilken fantastisk utsikt över Frankfurt. Till andras stora glädje visade sig också vara ett bra ställe för flygplansspoting … No names mentioned …

Efter mycket spring och bus på de stora vidderna behöver alla lite mys. 

Vi bor sannerligen i ett vindistrikt. Bara ett stenkast från Frankfurt står vinrankorna återigen i prydliga rader. 

Och inte bara vinrankor …

När vi strosade runt i området visade det sig vara någon form av äppelmarknad i en  annan del av parken. Där fikade vi på våffla, hemmagjord glass och såklart goda äpplen. Till skafferiet köpte vi olika äppelsorter och god äppelmarmelad (marmeladfantasten som jag är). 

Kvällens middag avnjöts hemma i lägenheten med ett recept ur Cecilia Blankens nya kokbok Nyfiken grön – Bolognese med svarta linser. Judit som aldrig varit särskilt förtjust i köttfärssås tyckte däremot att detta smakade bättre. Eller var det hungern … I alla fall åt alla med god aptit och jag tror ingen hade kunnat ana att det var en vegetarisk gryta utan köttfärs. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s