Fortfarande ingen fullträff

Ända sen vi kom till Tyskland har jag väntat och längtat efter ett riktigt gott bakverk. De som vi hittills har smakat kan sammanfattas som frasiga, torra och smaklösa. Tyskarna älskar att göra alla möjliga sorters croissantvarianter med olika fyllningar. När man väljer en tårtbit eller bakelse i hopp om att äntligen få i sig lite god grädde, vaniljkräm eller liknande gott kladd är det oftast ett marängtäcke eller vit smaklös ostkräm (typ cheesecacekräm) man får i sig. 

Idag strosade en trött och förkyld familj (förutom pappan som alltid är frisk (?) några kvarter bort till Bockenheims händelserika gata Leipziger strasse. Den är full av Dönerställen, goda sådana kan vi konstatera efter dagens lunch, och en hel del fik. Matställena ligger bredvid varandra med jämna mellanrum och däremellan hittar man billiga kläd- och diverse prylbutiker. 
Efter lunch och långsamt strosande längs Leipziger strasse, och såklart en knapp timma på en ny lekplats slog vi oss ner på ett (tyvärr) klassiskt turistfik. Väntan var nästan olidlig när vi väl beställt vår kaffe och Aperol spritz och varsitt bakverk. Barnen fick varsin juice. Vi var rejält fikasugna allihop och när man är så sötsugen och kaffesugen, ja, då är det hoppet stort om att man ska lyckas pricka en perfekt fika, rättare sagt perfekt bakverk! Men icke! Jäklars, hur svårt ska det vara? 

Framför mig serveras för det första en massproducerad äppelkaksvariant med spritsad (ur tub !!!) grädde, och smaken? Nähe, obefintlig. Eller ja,det var en mycket torr och samtidigt vattnig (av äppelbitar) bit jag fick in i munnen. Sockret hade prioriterats på något annat bakverk så det fick jag drömma om. Den spritsade grädden ur tub (bara det, hm!) gjorde ju knappt kakan bättre. 

Morgondagens förväntade förmiddag med regn får spenderas inomhus. Och som det ska bakas … 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s