”Vi tager vad vi haver-middag”

Jag gillar inte att slänga mat. Det är vi nog flera att tycka lika om. Och när vi är ensamma (och pappa Micke är på jobbresa) och inte känner för att laga en flådig middag, ja, då passar den här typen av middag bra. Samtidigt fylls jag av en nästan märkligt tillfredställande känsla för att verkligen ha tagit tillvara på de rester vi har i kylskåpet. 


Vi gjorde alltså potatisplättar av kokt potatis, gröna ärtor, riven ost, bacon, ägg och lite mjöl. En skvätt grädde åkte såklart i också innan gräddning. Bland det bästa är att barnen faktiskt kan vara med och hjälpa till hela tiden. De älskar att blanda ingredienser, röra och gegga.  Och de äter – som hästar! En perfekt billig, god och uppfinningsrik middag som helt klart måste göras oftare. 

Imorgon kommer pappa Micke hem och då får det kanske bli lite lyxigare middag. Fredagskänsla – jippi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s