Ett smart val

På onsdagar går hela skolan och byter böcker. Förra veckan var det första   gången för vår familj att få hem en bok och Judit valde då en bok på tyska. Intressant, tyckte Micke och jag. Vi försökte båda två att läsa var sin halva av boken olika kvällar. Vi kom inte fram till vem som läste bäst på tyska eller vem som kunde översätta mest riktigt, men vi var helt överens om att vi önskade att Judit skulle välja en engelsk bok nästa gång. 

Och så blev det onsdag. Idag. När jag frågade henne vid hämtning vad hon valde för bok fick jag svaret: ”en bok på svenska, mamma.” ”Jaha”, svarade jag, ”jag trodde inte det fanns böcker på svenska på skolan.” (Av en nyfunnen vän som hjälper till i biblioteket visste jag redan att Judit hade valt en bok på tyska igen, vilket jag suckade lite över.) 

Men så bad jag Judit visa mig boken för att se hur mycket text vi skulle få ta oss igenom den här gången. Till min stora förvåning kändes boken märkligt bekant när hon håvade upp den från vagnen. Väl hemma nästan rusar vi båda två in i hennes rum för att plocka fram boken som jag då insett att vi har på svenska. Underbart! Nu var det plötsligt inte så jobbigt längre. Bra jobbat, Judit. Du är smart! För smart ibland min underbara Judit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s