En internationell helg

Det känns som om huvudet går på högvarv efter helgens aktiviteter. Ladys night’s out, barbecue och så en kaffe-glass-träff med våra italienska grannar en trappa ner. 

Det är rätt olikt Sverige allting. Här är det en självklarhet att prata med den som står bredvid dig var du än är och varför inte bjuda in grannen som du träffar i trapphuset?! Precis det hände i fredags när jag sprang på våra nya grannar. Vi utbytte några fraser på engelska och så vips var vi plötsligt inbjudna på en kaffe i helgen. Så trevligt, så enkelt och så osvenskt! Men också ovant och nästan obekvämt för oss helsvenskar i en sån här  situation. Vad tar man med sig? Tar man med sig något? När dyker man upp hos enitaliensk familj, punkligt eller en timma senare? Hur länge stannar man, en kort stund eller längre? Ja, ni fattar. Frågorna var många och det är inte en självklarhet att tacka ja utan att tänka till. Men så jäkla nyttigt med alla dessa nya situationer då man måste vara beredd att hamna utanför sin egen komfortzon. 

Det visade sig att vi skötte oss bra hos italienarna ikväll, för vi blev bjudna att äta både middag och brunch med dem snart, eller var det redan nästa helg som föreslogs (?). 

Ett glas vin tillsammans nu, sen bums i säng efter en aktiv helg med mycket minglande och engelska. Tyskan får vänta lite till, jag har nog med att reda ut allt minglande och två barn samtidigt. 

Just det. Lite bilder ska ni få. Inte från vår italienska träff idag utan från en lite lugnare familjeutflykt tidigare i eftermiddags i en ny stadsdel där vi (Judit, Meg och jag) testade lekplatsens utbud. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s