Nyfunna darlingar

Fredag, jippi! Det betyder fredagsmys, ledig pappa, god mat och dryck (även om vi vant oss vid att avsluta nästintill varje veckodag med ett glas vin på balkongen hm hm), och lugna morgnar. 

Just ikväll ska dock jag ut på något som kallas Ladys night’s out med ett gäng andra mammor på Judits förskola. Trevligt får man hoppas. Micke var ute med nyfunna vänner igår kväll, så vi får turas om att roa oss. 

Dagen hittills har bestått i lite städ och sedan planering inför lördagens familjeutflykt på initiativ av Judits förskola. Så är det här, mycket ”get together happenings”, vilket jag tycker är enbart positivt. I Sverige hade vi nog inte nappat på hälften av alla aktiviteter som anordnas (vilka inte heller existerar i Sverige) men nu tycker jag det är både roligt och framförallt viktigt för att socialisera oss med andra familjer som bor i området. 

Lägenhetens inredning börjar så smått ta form, det är sannerligen inte lätt med det sista pysslet – tavlor! Hur, var och vilka ska hänga där eller där. Och så behöver vi lite nya, stora, färgklickar på några av väggarna. Men det får ta sin tid. Jag har i alla fall fått in lite grönt här hemma som gör en enorm skillnad för mysfaktorn. En växt som blivit en storfavorit är murgrönan. Den finns överallt här i Frankfurt. I alla dess former och nyanser av grönt. Och ni vet ju som bekant att jag numera är en ”grön människa”, inte så mycket till miljöaspekten kanske (hehe), men desto mer till färgen som så …  Hur som helst är jag djupt förälskad i mina två nya små inköp. Lika fina som en av balkongernas murgröna på väggen (dock inte lika praktisk som fin …). Meg, den lilla filuren, hittade också en ny kär vän som hon vägrade släppa taget om när jag försökte ta den ifrån henne. Hon har såklart sett paddan förut när Judit tittar en stund på kvällen. Men hon får ju aldrig chansen att ha den när Judit är hemma och inte har vi introducerat den för henne heller. Men nu, nu fick hon upp ögonen för den när hon snodde den till sig medan jag dammsugade. Hm! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s