Nya vanor

Efter några dagar i vår nya stad börjar vi så smått hitta i, och upptäcka vad som finns i vårt område. Idag tog Judit och jag en kort promenad (Judit på cykel) till ett kvarter inte så långt från oss och köpte nybakta frallor. Judit fick en minicroissant i handen. Man tackar! Hit kommer vi att gå igen! 

Strax innan lunch påbörjade vi en upptäckarpromenad som skulle visa sig bli lååång. Vi gick över en av Frankfurts alla broar till en mysig stadsdel som heter Sachenhausen. Jag skulle jämföra den med Södermalm, vilket passar mig utmärkt. Små mysiga gator med butiker, restauranger och caféer där folk sitter som stammisar för att äta brunch, lunch eller bara dricka en kopp kaffe. Underbart! Precis min smak. Här stannade vi också för att äta något som tydligen är lite av Tysklands nationalrätt – currywurst. Alltså korv med curry i olika styrkor. Gott? Äh, ja, jo, det var väl inte så dumt. Korv och barnfamilj rimmar ju bra så visst kan vi väl vänja oss vid det.


Imorgon blir det en utflykt till en utsiktsplats uppe bland bergen utanför Frankfurt. Spännande! 

Nu lite mer vin i glaset ute på balkongen innan Micke och jag också stupar i säng med trötta ben och huvuden. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s