Barndomsminnen!

Efter en heldag på stan (älskade Södermalm) med Meg fick det absolut bli en glass tillsammans med Judit när vi hämtat henne på förskolan. Strålande sol och bra humör på oss alla tre, ja, då är det svårt att säga nej till en glass när frågan ställs.

Mitt val blev helt oväntat en Cornetto jordgubb. Det har jag inte ätit sen … ja, jag vet faktiskt inte när. Men lääängesen är det! Jag höll telefonen mot örat och pratade samtidigt som jag plockade Judits och min glass. Och när jag står i kön och ska betala ser jag att jag håller i den här glassen. ”Äh?”, hann jag tänka medan jag pratar. ”Hur kom det säg att jag valde den?” Men så blev det och god var den. Och när vi satt där och njöt av våra glassar minns jag hur jädrans god den här enkla sortens glass är. Den är inte så stor, men precis lagom mycket av allt! Vanilj, jordgubb och lite choklad. Men den (moderna och tillförda) vita chokladen på toppen, den kan jag gärna hoppa över.
Så i all sin enkelhet håller den än, min barndomscornetto. Det kanske rentav blir en favorit i repris om några dagar. 20160531_160959

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s