Vår i Stockholm

Med maj kom våren! Punkt. Så underbart på alla sätt. Folk njuter av solen överallt. I parker, på restauranger, på bänkar, ja överallt där det finns en solglimt vänds ansiktena mot denna stora gula cirkel på himlen. Den är fantastisk, vår sol! Om den bara inte vore så farlig. När jag hämtade Judit på förskolan i eftermiddags slog det mig hur fort det går nu med solen som både värmer vilket gör att barnen kastar av sig plagg för plagg lite för fort och att ansiktena måste smörjas på morgonen när de är ute så mycket i solljuset på dagarna.

Hur som helst så strosade Meg och jag mot Södermalm när vi hade lämnat Judit på förskola  på morgonen. Det fanns tusen saker att göra hemma, men benen styrde mig någon helt annanstans. Väl på Söder ”råkade” Meg och jag trilla in i både den ena och den andra mysiga butiken (och så köpte vi kanske lite för många onödiga, men jättefina saker). När vi hade shoppat tillräckligt stannade vi på en nyöppnad restaurang nära vår gamla adress på Ringvägen. Och innan vi lämnade Söder för att hämta Judit hann vi med en kaffe och glass med Lina och Bill på Mariatorget. Vilken dag!

20160502_110029
Bysistorget, finns det något bättre och finare vårtecken än det här?!

När vi hämtat upp Judit gick vi direkt och lekte i Gröndalsparken där vi alltid träffar någon av Judits kompisar. Idag var det Ines som vinkade glatt långt innan vi hunnit fram till lekplatsen. Så medan Judit försvann med Ines gungade Meg, … och gungade och gungade … och gungade! Den ungen kan gunga i evigheter. Hon fullkomligt älskar det. Det går inte att närma sig en gungställning utan att man måste ta upp henne och sätta henne i en gunga en stund.

20160502_164953

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s