Konsten att vända en gråmulen onsdag

Våra onsdagar är inte alls lika aktiva nu när vi inte har våra vänner, Neideruds och Ståhls att umgås med längre, men jag tycker ändå att vi är duktiga på att komma ut och hitta på saker. Men idag krävdes det mycket för att vi skulle vilja ge oss ut.

Vi drog på det hela och dagen började därför med lite mindre roliga bestyr, som att dammsuga. Det har ju tyvärr blivit en ganska så nödvändig syssla här hemma med en liten Meg som stoppar ALLT i munnen. Så, en varannan-dag-dammsugning är mer eller mindre nödvändig.
Vi brukar få höra att våra små juveler är mycket olika varandra. Och det stämmer, även när det gäller vad de gillar och inte gillar. Till skillnad mot Judit som alltid varit rädd för dammsugaren (och som faktisk går omvägar än i dag) är den bland det bästa Meg vet. Hon blir en riktig liten apa när den kommer fram. Hon klättrar, pillar, sätter sig gärna mitt i blåset så att håret flyger, ja, man kan ju lätt undra varför den är så spännande.

20160427_104951

Till vår stora glädje meddelade faktiskt Malin och Maj att de, precis som vi, trots regnet behövde komma ut. Så efter lunch blev det fart på oss. Nere i Gröndalsparken mötte vi mamma och dotter Neiderud och så lekte och fikade på deras nybakta vaniljmuffins (till Judits mycket stora gläjde!).

IMG_8541
Ni kanske kan ana humöret för dagen med tanke på klädvalet.

Betydligt gladare efter att ha fått leka och springa av oss med våra vänner toppade vi dagen med en uppskattad middag – pannkakor med sylt och (lite grädde). Jag provade dock en Micke-variant- en form av crepe med sallad, persilja, äpple och stekta champinjoner. Riktigt gott när man har behov att variera sig lite som pannkaksfamilj.

20160427_183908

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s