Hus utanför stan!

Nej, så mycket svänger vi inte i tankarna :), även om vi svänger mycket! Nej, hus utanför stan har våra vänner och familjen Ståhl blivit med. Och tidigare i veckan fick vi den trevliga inbjudan om att komma på lunch och fika idag.

Wow, vilket hus, eller ja, radhus de har köpt. Helt i min smak med tidstypiska detaljer från 50-talet. Svängd trappa med fint räcke, fina ytter- och innerdörrar och ett härligt ljusinsläpp med de stora fyrkantiga fönstren. Och så gör det ju inte saken sämre att min vän och mamma i familjen råkar jobba med design. Ordet säger ju en del om inredningen och valen de har gjort i huset.

Men, dagen bestod ju mer än av bara husesyn och beundran. Judit och Majken är ju förstås väldigt bra vänner och det var ju toppen att få komma och leka en hel dag i Majkens nya rum. På trädgårdens baksida stod dessutom en lekstuga/kiosk. Så fin och lekinbjudande!

Värre var det för lilla Meg och ja, kanske till och med Bill, de två som alltid får minst tid och som liksom alltid råkar hamna i skymundan för storasyskonen. Meg, den lilla filuren, tog alla tillfällen hon kunde till att 1. klättra in i Ikea-stommarna som satt uppsatta på väggen utan luckor (än) och 2. hmmm … just det, upp för trappan. Jag vet inte hur många gånger jag hörde både Lina och mig ropa: ”Nej, Meg”, ”Åh, Meg”.
Bill som är några månader yngre var kanske mest frustrerad över att alla rörde sig runt omkring honom utan att han själv tar sig så långt, och utan att så många la märke till honom. Dessa små varelser …, det är inte lätt att vara småsyskon alla gånger!

Och lite highlife blir det ju stundsvis med fyra små liv och viljor som spretar åt olika håll. Men samtidigt – gud så trevligt! Så fantastiskt, enormt och verkligen genomtrevligt att få en hel dag tillsammans så här. På vägen hem satt både Judit och jag nästan helt tysta på tunnelbanan. Trötta? Ja! Men mycket nöjda med dagen.

20160422_133235

20160422_141625

20160422_152952

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s