Små saker som förgyller vardagen

Idag har vi haft en riktigt vanlig onsdag. Vi hade inget speciellt inbokat mer än att vi skulle ha två mammor och deras döttrar på besök på eftermiddagen. Planerna ändrades lite då ena dottern i den ena familjen blev sjuk under natten. Istället för att fika inomhus bestämde den andra mamman och jag att vi skulle följa med henne och hennes yngsta dotter för att hämta den äldsta på förskolan, det vill säga samma förskola som Judit går på, och sedan gå och äta glass ihop på lekplatsen här i Gröndal. Gissa om det var någon här hemma som började vänta på eftermiddagen redan kl. 10 när detta bestämdes!

För att Judit, vår stora sockertopp, skulle få annat att tänka på fram till glass-träffen klädde vi på oss och gick ut en sväng på förmiddagen. Åh, så kallt det var! Det blåste från alla håll och vinden var isande kall. Vi blev rejält lurade av solen som såg ut att värma så gott när vi tittade ut på morgonen. Vi lekte en stund på ”bananen” innan mamman hittade en ursäkt för att få gå in och värma sig och alla oss på Liljeholmens galleria.

Eftersom onsdag är Judits lediga dag från förskolan försöker jag lyssna på vad hon vill göra och låta mig ta den tiden det tar när hon har önskemål att titta på, eller göra något speciellt. Så när hon ville sitta i alla leksaksbilar, ni vet de där som kan låta, köra och tuta med pengar, jaha, då lät jag henne prova alla hundra såna inne i gallerian. Och även när hon ville att jag skulle sitta bredvid och låta henne köra mig till ”Sanksurt” så klämde jag in mig i en sån där liten skitbil som en annan stor korv. Och så satt vi där och lekte. ”Herregud, så långt ifrån jobb-Sofia jag är nuförtiden”, hann jag tänka när jag sätt där inklämd och varenda ben i kroppen höll på att gå av.

Och som en belöning till oss båda (för att jag ändå gick med på att klämma in mig i alla leksaksbilar och leka hennes lekar och för att Judit så beskedligt följde med mig genom hela butiken utan att klaga), svarade jag ja på frågan om hon fick en pixibok. Den åkte naturligtvis inte ner i matkassen utan i Frost-väskan och så styrde vi kosan hemåt igen för lunch och bokläsning om Bobby Blåljus.

20160420_123456

Eftermiddagen blev ändå höjdpunkten för dagen med lek och bus med Ines, som är året äldre än Judit och Frost-glass i solen med hela tjejgänget. Som pricken över i:et var båda barnen vrålhungriga när vi kom hem och åt som hästar av korvgrytan som Judit beställt redan på morgonen.

20160420_164246

En lyckad dag med små saker och stunder som gjorde hela dagen till en strålande bra onsdag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s